Благодійний ярмарок українського борщу

Борщ, як частина української культури, як сегмент ДНК нації – давно став культурним символом, який ще й добре смакує, і втамовує голод.Страва, рецепт якої занесений в перелік нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, містить в собі цілу низку цікавинок. Сьогодні Обласний науковий ліцей організував благодійний ярмарок українського борщу. Всі охочі могли скуштувати таку рідну і водночас таку…

Борщ, як частина української культури, як сегмент ДНК нації – давно став культурним символом, який ще й добре смакує, і втамовує голод.
Страва, рецепт якої занесений в перелік нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, містить в собі цілу низку цікавинок.

Сьогодні Обласний науковий ліцей організував благодійний ярмарок українського борщу. Всі охочі могли скуштувати таку рідну і водночас таку незвідану страву. Адже рецептів борщу доволі багато, кожен регіон України має свій колоритний рецепт. Сьогодні ж було представлено п’ять видів борщу: львівський (вариться без капусти з напівкопченими сосисками), маріупольський (рибний, з кількою томаті), полтавський (з галушками), чернігівський (з квасолею свіжими яблуками та смаженими кабачками) і наш – вінницький (із свіжими вишнями), який з 2020 року почали впроваджувати у Вінницький стандарт гостинності. Справжніми поціновувачами та знавцями борщу стали: Когутюк Оксана Василівна, Агейкіна-Старченко Тетяна Володимирівна, Скрипник Надія Іванівна, Твердохліб Наталя Валеріївна та Гаврилюк Оксана Анатоліївна. За що отримали відповідні дипломи.

Щиро дякуємо всім, хто завітав на ярмарок!
Разом до перемоги! 💙💛

Окрема подяка ГНАП Вікторії Сергіївні, мамі учня 9-Б класу, за відео з сьогоднішнього свята БОРЩУ.!