Патріотичний кіномарафон у День захисту прав жінок

Патріотичний кіномарафон у День захисту прав жінок. Символічно. Учора, 8 березня, декан філологічного факультету Марценюк О. Г. ініціювала спільний похід студентів і викладачів факультету до кінотеатру “Родина”, щоб ознайомитися зі стрічкою “Щедрик”. До мистецького заходу долучилися адміністрація, викладачі й студентська спільнота факультету дошкільної освіти та музичного мистецтва. Дія фільму відбувається в тридцяті роки минулого століття…

Патріотичний кіномарафон у День захисту прав жінок. Символічно.

Учора, 8 березня, декан філологічного факультету Марценюк О. Г. ініціювала спільний похід студентів і викладачів факультету до кінотеатру “Родина”, щоб ознайомитися зі стрічкою “Щедрик”. До мистецького заходу долучилися адміністрація, викладачі й студентська спільнота факультету дошкільної освіти та музичного мистецтва.

Дія фільму відбувається в тридцяті роки минулого століття в Івано-Франківську (тодішній Станіславів). Змінюються імперії й панівні режими, що ворогують між собою. Декілька сімей різних національностей живуть в одному будинку. Їхнє життя важко назвати щасливим чи спокійним.

Воєнні події тінню огортають історії родин, не залишаючи права на вибір. І лише музика дозволяє на хвильку відчути себе живим, повірити в чудо…

Важка історія, яка відгукується кожному через воєнні дії в країні. Сльози, що омивають душі, візуалізація механізмів переписування історії й глибше розуміння, чому ці жахіття циклічно повторюється.

Складно вірити, але, на нашу думку, ці сторінки творення української державності варто знати кожному.