Семінар-практикум Психолінгвістична лабораторія  викладачів іноземних мов «Психологічні основи методики навчання іноземної мови за професійним спрямуванням»

22 листопада 2022 року на платформі Google Мeet відбувся семінар-практикум Психолінгвістична лабораторія  викладачів іноземних мов  «Психологічні основи методики навчання іноземної мови за професійним спрямуванням» в рамках обласного методичного об’єднання викладачів іноземних мов Вінницької області. В онлайн-засіданні, у ході якого була реалізована програма Підвищення кваліфікації викладачів іноземних мов (з матеріалами Програми можна ознайомитись за лінком http://foreignlangvinn.zzz.com.ua/#events…

22 листопада 2022 року на платформі Google Мeet відбувся семінар-практикум Психолінгвістична лабораторія  викладачів іноземних мов  «Психологічні основи методики навчання іноземної мови за професійним спрямуванням» в рамках обласного методичного об’єднання викладачів іноземних мов Вінницької області. В онлайн-засіданні, у ході якого була реалізована програма Підвищення кваліфікації викладачів іноземних мов (з матеріалами Програми можна ознайомитись за лінком http://foreignlangvinn.zzz.com.ua/#events ), взяли участь 77 викладачів із закладів фахової передвищої освіти Вінницької області.

Відкрила засідання голова ОМО викладачів іноземних мов ОЛЕНА МАРЦЕНЮК, канд. пед. наук, доц., викладач англійської мови КЗВО «Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж», яка ознайомила з планом роботи та побажала усім плідноі‌ роботи.

З вітальним словом до учасників методоб’єднання звернувся канд. техн. наук, доц., в. о. директора Калинівського технологічного фахового коледжу РУСЛАН БУДЯК, на базі якого відбувся захід та забезпечена уся організаційна та технічна підтримка для ефективної реалізації Програми підвищення кваліфікації. Директор коледжу у своєму зверненні ознайомив присутніх з історією, традиціями та перспективами розвитку коледжу.

ЛЕСЯ МОТОРНА, канд. пед. наук, методист Ради директорів коледжів і технікумів Вінницької області, побажала учасникам конструктивної праці.

У своїй доповіді Психолінгвістика організації та проведення сучасних занять з англійської мови ОЛЕНА МАРЦЕНЮК звернула увагу на проблему ментального здоров`я всіх учасників освітнього процесу в умовах організації навчання в змішаному форматі.

ЛЮБОВ ЄВГРАШИНА, викладач-методист, викладачка англійської мови Калинівського технологічного фахового коледжу, поділилася практичним досвідом  застосування формувального оцінювання та скаффолдінгу на заняттях англійської мови за професійним спрямуванням.

НАТАЛІЯ ГАРГАУН,  канд. пед. наук, викладачка іноземної мови ВСП «Вінницький фаховий коледж Національного університету харчових технологій», надала цікаві та корисні методичні рекомендації учасникам семінару щодо застосування комунікативної стратегії скаффолдінгу на сучасних заняттях з англійської мови.

Переваги та недоліки комунікативної стратегії скаффолдінгу в ході викладання іноземної мови за професійним спрямуванням проаналізувала у своєму виступі НАТАЛІЯ ВИХОВАНЕЦЬ, спеціаліст вищої категорії, викладачка іноземних мов Іллінецького аграрного фахового коледжу.

Проблему психолінгвістичних аспектів сприйняття та розуміння іншомовних текстів професійного спрямування у своїх доповідях розкрили НАТАЛІЯ КОВАЛЬЧУК, викладачка іноземної мови ВСП «Ладижинський фаховий коледж ВНАУ», КОСТЮК ІРИНА, викладачка іноземної мови Вінницького технічного фахового коледжу.

ЛАРИСА МОВЧАН, канд. пед. наук, доц., викладачка англійської мови КЗВО «Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж», поділилася практичним досвідом з Австрії про те, як вона викладає німецьку мову для українських біженців, застосовуючи  психолінгвістичні аспекти сприйняття та розуміння іншомовних текстів. 

Свій досвід роботи «Інтегроване навчання: зміна сенсу освіти та виклик для  викладачів» представили викладачки іноземних мов ВСП «Вінницький фаховий коледж будівництва, архітектури та дизайну КНУБіА КІРЄЄВА НАТАЛІЯ та ЛИСА ІРИНА.

Учасники методичного об’єднання також обговорили питання щодо підготовки до проведення творчого конкурсу з іноземних мов серед здобувачів освіти ЗФПО «Світ мов і мови світу».

Методичне об’єднання викладачів іноземних мов пройшло на  високому науково-методичному рівні, у доброзичливій та творчій атмосфері, незважаючи на всі виклики, пов’язані з війною. Бажаємо учасникам подальших успіхів  та наснаги на освітянській ниві в нашій рідній Україні. Наближуємо ПЕРЕМОГУ разом.