Театралізований етюд вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні «Моя країна не впаде на коліна»

20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Цього дня вшановуємо пам’ять про тих громадян, які відстояли право українців на власний вибір та свободу. Більшість із них віддали своє життя під час…

20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Цього дня вшановуємо пам’ять про тих громадян, які відстояли право українців на власний вибір та свободу. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інші загинули пізніше, у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України. Ці герої віддали своє життя за можливість будувати європейську Україну. Сьогодні ми – кожен на своєму фронті – повинні захистити цей вибір. Ми впевнені, що подолаємо ворога у неспровокованій війні та вистоїмо, як це зробили Воїни Майдану!
«Вони віддали найдорожче – власні життя – аби ми з вами могли жити!» Саме такими словами 20 лютого 2023 року розпочався театралізований етюд до роковин вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні «Моя країна не впаде на коліна», підготовлений студентами 12-Ш групи факультету педагогіки та фінансово-економічної діяльності КЗВО «Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж» спільно з куратором Діною Миколаївною Кузьминською. Майбутні вчителі початкових класів зуміли творчо інтерпретувати власні рефлексії щодо подій 2014, незважаючи на те, що 9 років тому вони були лише першокласниками. Щоденні репетиції після занять та у вихідні, завзяття, відповідальність, згуртованість, бажання досягнути поставленої мети – передати глядачам атмосферу подій Майдану – дали свої результати. Гостей заходу вразили світло-димові ефекти, проникливі лірично-драматичні танцювальні постановки та патріотичні пісні, а також майстерна акторська гра першокурсників! Авторкою та виконавицею однієї з музичних композицій «Горить» є староста групи Боровська Іванна, яка відмінно впоралася з роллю режисера-постановника заходу. Вистава-мюзикл отримала численні схвальні відгуки як від присутніх у глядацькій залі, так і від тих, хто мав змогу переглянути подію у відеозаписі.
Незламні, натхненні мрією ПЕРЕМОГИ України, студенти 12-Ш групи, вшанували пам’ять про полеглих Героїв, торкнулись до душевних струн кожного і зарядили вірою у світле майбуття нашої ДЕРЖАВИ!!!