Про конкурс мемів «Думи мої…»

З нагоди 210-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка та проведення Шевченківських днів  у коледжі, викладачем Бережанською О. Ю. було організовано конкурс мемів «Думи мої…». У конкурсі взяли участь студенти 11-М, 11-Ш, 11-Д, 12-Ш, 12-ІМ, 21-Ш, 21-ІМ, 22-ІМ, 11-УМ(б), 21-Філ(б), 31-УМ(б) груп. Мем – це будь-яка дотепна коротка інформація (фраза, зображення, звукоряд, відео) іронічного характеру, яка відтворює…

З нагоди 210-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка та проведення Шевченківських днів  у коледжі, викладачем Бережанською О. Ю. було організовано конкурс мемів «Думи мої…».

У конкурсі взяли участь студенти 11-М, 11-Ш, 11-Д, 12-Ш, 12-ІМ, 21-Ш, 21-ІМ, 22-ІМ, 11-УМ(б), 21-Філ(б), 31-УМ(б) груп.

Мем – це будь-яка дотепна коротка інформація (фраза, зображення, звукоряд, відео) іронічного характеру, яка відтворює певне ставлення до якихось подій чи обставин.

Термін і концепція мема були запропоновані ще у 1976 році професором Оксфордського університету біологом Річардом Докінзом.

          Докінз популяризував ідею того, що подібно тому, як біологічна інформація складається з найменших одиниць – генів, так і вся культурна інформація складається з мемів. Причому термін  meme походить не від англійського memory (пам’ять), а від терміну «меметика» (теорія еволюції культури).

          Отож, студентам було запропоновано взяти за основу афоризм, цитату з твору, або епізод із життя Тараса Шевченка та вдало поєднати його з ілюстрацією.

          Ознайомитися із творчими роботами студентів можна було у фойє коледжу. Приємно відзначити, що виставка-конкурс  стала локацією для фото для участі в іншому заході: селфі-акції «І геній, і митець…», що передбачав селфі-фото з Тарасом Григоровичем.

          Яскравим доповненням заходу була виставка творів Т. Ш. Шевченка, організована бібліотекою КЗВО «Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж».

          Шляхом підрахунку кількості голосів, які  викладачі коледжу віддали за роботу, яка їм сподобалася найбільше, було визначено переможців:

І місце – Тиднюк Христина 12-Ш, Антосина Анастасія  12-Ш, Хмельницька Ярослава  11-М, Таран Аліна, Романків Марія  21-Ш.

ІІ місце – Кучеренко Анна 21-Філ(б), Барська Іванна 11-М, Вікарчук Анастасія                               21-ІМ, Бекас Ганна 21-ІМ, Ільченко Анжела  31-УМ(б), Іванченко Яна  21-Ш, Тимошенко Софія  12-Ш, Волинець Ірина, Боковець Віталіна 21-Філ(б), Бзова Анастасія, Гуцаленко Софія  22-ІМ, Слободян Дарина  12-Ш, Коба Наталія 21-Ш.

ІІІ місце – Демедюк Анжеліка 12-Ш, Гайдай Софія 12-Ш, Гладкова Марія 11-Ш, Пасечник Марина 11-Д, Бачинська Тетяна 11-М, Ляшко Лілія 11-М, Бабин Олена 11-М, Березовська Віталіна 21-Ш.

Учасниками стали: Бойко Богдана 21-Ш, Кирилюк Вікторія 21-Ш, Гижа Вікторія 21-Ш, Косеренко Єлизавета 21-ІМ, Перегалюк Оксана 21-ІМ, Олійник Вікторія             21-ІМ, Юрчак Крістіна 11-УМ(б),  Костюк Тетяна 31-УМ(б), Богач Артем 12-ІМ Вонсович Олена 41-УМ(б), Дзюба Тетяна 41-УМ(б), Майданюк Надія 41-УМ(б).

          Кожен учасник отримав подяку за участь у конкурсі, а переможці – нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів.

         Дякуємо викладачам Скрипник Н. І., Омелянчик Т. Г., Романусі Ю. В., Ненчинській Л.В., Клочко Т. В., Мазур Т. А., Белінській Ю. О., Бережанській О. Ю., Лебедь Ю. Б., Сорочан А. М. за підготовку студентів та реалізацію творчого проєкту!

        Висловлюємо подяку студентам за популяризацію творчої спадщини                            Т.Г. Шевченка, актуалізацію пам’яті про Кобзаря, а також за їхню креативність, спостережливість, почуття гумору та  уміння лаконічно робити акценти на ключових моментах.